Brendovi arkadnih džojstika


Kao što sam napomenuo na početku, postoje firme koje se bave proizvodnjom arkadnih džojstika. U ovom delu ću vas uputiti na najpoznatije proizvođače.

Hori

hori

Hori je najveći proizvođač arkadnih džojstika. Firma je osnovana daleke 1969 godine u Japanu i njihova igračka oprema spada među najkvalitetnije. U njihovim arkadnim džojsticima se nalaze Seimitsu delovi. Nažalost, ljudi koji žive u Srbiji mogu da ih nabave samo putem Interneta. Cena: 130 dolara.

Web sajt: www.hori.jp

Mad Catz

madcatz

Na samom vrhu proizvođača arkadnih džojstika definitivno stoji Mad Catz. U pitanju je Saitek grupa. Njihovi arkadni džojstici su definitivno najbliže srcima ljubitelja fajterskih igara. Tournament Edition je komplet opremljen Sanwa opremom što ga čini najkvalitetnijim na planeti. Sa druge strane FlightStick nema Sanwa komponente, ali je zato znatno jeftiniji. Elektronika je izvanredna, i njihovi proizvodi su dostupni našim kupcima preko firme Compdesk.
Cene:
Tournament Edition: 150 Evra
Flight stick: oko 100 Evra.

Web sajt: www.madcatz.com
Proizvodi: http://store.gameshark.com....

Xarcade

hori

Xarcade je manje poznat, a boga mi i manje voljen proizvođač arkadnih džojstika. Možda i glavni razlog tome je što njihova elektronika ima malo kašnjenje (lag). Pored toga, opremljeni su ne baš kvalitetnim Hap tasterima i džojstikom. Sa druge strane, imaju doživotnu garanciju i spadaju među najjeftinije arkadne džojstike, ali se, nažalost, ne mogu kupiti u Srbiji, već se moraju poručiti putem Interneta. Cena: 100 dolara.

Web sajt: www.xgaming.com


Dalje Nazad