Zaključak


Istina, potrošio sam nekoliko dana svog života da bi napravio ovo. Kao i uvek, bilo je problematike, ali sve je na kraju rešeno. Najbitnije je da se isplati!!! Aktivnog rada (ako isključimo farbanje) nema ni jedan dan. Mene nije skupo izašlo jer sam obradu drveta radio druga, te sam obradu platio samo 500 din, drvo mi je dao kum i nije naplatio, sliku nacrtao drug i nije naplatio. U svakom slučaju sam ekstra prošao. Sve ukupno me je izašlo oko 60-70€. Realne cene su ispod.

1. Sanwa delovi – 41€
2. Drvo + obrada - 20€
3. Pleksiglas 2.5€
4. Elektronika može da ide od 5 do 50€, zavisi šta želite
5. farbanje 12€
6. Elektronika (kablovi, buksne, spojnice…) najviše 10€, ali teško da može toliko da ispadne.
7. Fotografija (poster) meni je to uradio drugar, ne znam koliko bi neko naplatio da napravi isto. Nick mu je eegee
8. Štampanje postera: 80 din.
9. Osećaj tokom igranja... neprocenjiv!

Ako mene matematika dobro služi, to mu dođe oko od 90-100€. Zavisi samo da li želite neku dobru elektroniku, a da uz to bude bežična. Onda može da izađe i na 120€. Po meni, osnovna elektronika Logitech Precision joypada će raditi posao. Jedino što nema zajedničke maste za direkcione tastere, pa ćete morati da modujete Sanwa džojstik kao što je objašnjeno na snimku koji sam postavio na prethodnoj strani.

Da poručite Tournament Edition Arcade stick, dođe vas 150€, plus carina, plus cimanje jer ga nema kod nas. Kao što sam već napomenuo, domaća firma Compdesk radi uvoz ovog džojstika, ali po iskustvu naših kupaca, mnogo se čeka. Ovako sve odradite sami, po svojoj ruci, a uz sve to imate najkvalitetniji mogući stick po ne baš zanemarljivo manjoj ceni… gde će bolje.
Rezultat mojih majstorisanja možete videti ispod. Svima stojim na raspolaganju za dodatna pitanja i pomoć ukoliko se odlučite da sami uradite isto. Možete me kontaktirati putem mejla: bojan@podmornice.com

Dalje Nazad